Referat: IFK Simrishamn - ÖT Smygehuk FF

0-1 Robin Mårtensson (Martin Jönsson) 13 min
0-2 Oliver Oliveros (Martin Jönsson) 14 min
1-4 Victor Larsson (Sebastian Lindahl) 86 min

Varningar
Anders Nilsson 60 min
Filip Zahn 84 min

Äntligen seger igen efter en fantastisk LAG-insats av ÖT Smygehuk FF! ÖT kom till spel utan 4 av de mer rutinerade spelarna som var avstängda. Men det var Simrishamn som började bäst under inledningen. I den 3:e minuten har Simrishamn en hörna och bollen går förbi alla mot bortre stolpen där en Simrishamnspelare i stort sett missar öppet mål genom att skjuta bollen högt över. I den 7:e minuten missar Johan Revesz en bakåtpass och en Simrishamnforward kommer fri med Anders Ohlsson men Anders löser situtaionen genom att göra en fin fotparad på avslutet. I den 8:e minuten kommer ÖTs första heta målchans då Oliver Oliveros dribblar förbi två motståndare och skjuter ett skott som smiter strax utanför. I den 11:e minuten var man nära att anteckna 0-1 för ÖT då Martin Jönsson slår en bra hörna mot bortre stolpen där Mattias Jönsson vinner luftduellen och nickar tillbaka bollen mot främre stolpen, där dyker Anders Mårtensson upp och nickar mot mål från nära håll men tyvärr står en försvarare på mållinjen och kan nicka bort. Utdelningen kommer istället i den 13:e minuten då Johan Revesz spelar upp bollen till Martin Jönsson vid mittlinjen. Martin tar sig förbi en bevakare innan han slår en underbar crossboll över till andra kanten där Robin Mårtensson löpt sig fri och Robins avslut är kliniskt när han placerar bollen utom räckhåll för målvakten till 0-1. Detta var Robins 1:a mål i år. Minuten senare, alltså i den 14:e minuten är det dags igen och återigen är det utmärkte framspelaren Martin Jönsson som står för den avgörande passningen. Martin släpper bollen i precis rätt ögonblick bakom Simrishamns backlinje och där kommer Oliver Oliveros framstormande. Oliver driver förbi sinbevakare och placerar iskallt in 0-2 i målvaktens bortre hörn. Detta var Olivers 2:a mål i år. Nämnas i sammanhanget statistik så bör Martin Jönsson omnämnas igen då detta var hans 8:e assist i år på 9 matcher. I den 26:e minuten slås en underbar genomskärare rakt genom ÖTs försvar och en forward kommer fri med Anders Ohlsson och vrickar läckert in 1-2 på ett tillslag. I den 30:e minuten kommer Simrishamn igenom på vänsterkanten och mittfältaren är fri men avslutet är för dåligt och hamnar i burgaveln. I den 31:a minuten kontrar ÖT och kommer tre mot två. Robin Mårtensson driver upp bollen och väljer att avsluta själv med ett bra markskott från 16-meters som målvakten precis klarar. I den 32:a minuten slår Robin Liljegren ett mycket fint inlägg där Anders Nilsson når högst men Anders nick går tyvärr mitt på målvakten. De sista 10 minuterna händer inte så mycket nämnvärt. ÖT går till halvtidsvila med en 1-2 ledning efter en väl genomförd halvlek där framförallt Martin Jönsson och Oliver Oliveros briljerade långa stunder. ÖT tar tag i taktpinnen direkt i andra halvlek. I den 52:a minuten tar inbytte Sebastian Lindahl sig förbi sin bevakning och slår en perfekt crossboll fram till också inbytte Filip Zahn. Filip tar ned bollen i Simrishamns straffområde och vänder bort sin bevakare innan han släpper bollen i precis rätt ögonblick och friställer Anders Nilsson som ensam med målvakten är hur kylig som helst och placerar enkelt in 1-3. Detta var Anders 9:e mål i år på lika många matcher. I den 53:e minuten är det dags för Sebastian Lindahl show då Sebastian först tunnlar en motståndare för att sen ta sig förbi ytterliggare två och sen slå ännu en perfekt crossboll till Filip Zahn. Filip tar sig in i straffområdet på vänsterkanten och släpper bollen perfekt till en djupledslöpande Martin Jönsson som kommer fri. Anders Nilsson kallar vid bortre stolpen och Martin passar oegoistiskt bollen i sidled till Anders som blir tvungen att ta avslutet med högerfoten och målvakten lyckas rädda. Mål där och det hade varit något av årets mål i upprullning! I den 57:e minuten spelar Philip Marklund bollen i sidled till Martin Jönsson som skjuter direkt men målvakten räddar. I den 62:a minuten är det nära en utökad ledning när Filip Zahn vänder bort sin bevakare i straffområdet och är på väg att placera in bollen i mål men tyvärr kommer Anders Nilsson i vägen och får bollen på sig. I den 77:e minuten slår Martin Jönsson en lång hörna mot bortre delen av straffområdet där Sebastian Lindahl från nästan ingen vinkel alls drar på direkt på volley och oturligt nog får en Simrishamnspelare foten på bollen vid mållinjen och kan avvärja. I den 86:e minuten skjuter Sebastian Lindahl ett perfekt volleyskott med vänstran från 16-meters och målvakten lyckas på något sätt rädda bollen från att gå i mål. På den efterföljande hörnan som Sebastian Lindahl tar från vänster skruvar Sebastian den perfekt mot första stolpen där mittbacken Victor Larsson når högst och nickar in 1-4. Detta var Victors 1:a mål i år. I den 89:e minuten gör Sebastian Lindahl en 60 meterslöpning med boll och Sebastian och Oliver Oliveros kommer två mot en. Sebastian väljer dock att avsluta själv med vänstran och bollen smiter utanför. Matchen slutar 1-4 efter en enormt bra laginsats där alla verkligen gjorde sitt jobb. Ett stort plus till målvakten Anders Ohlsson och den nykomponerade backlinjen med Robin Liljegren, Victor Larsson, Mattias Jönsson och Johan Revesz. Stjärnorna blir verkligen omöjliga att dela ut efter denna matchen då samtliga förtjänar det men den här gången väljer jag att uteslutande ge stjärnorna till våra offensiva spelare. Anders Mårtensson gör ett gediget arbete på mitten som balansspelare. Robin Mårtensson gjorde sin bästa match hittills i ÖT och inbytte Sebastian Lindahl hade stor show på sin kant och var oerhört duktig. Även Martin Jönsson på andra kanten var stor segerorganisatör. Samtliga forwards gjorde ett bra jobb över hela banan och alla tre var också inblandade i två av målen. I nästa match väntar poänglösa jumbon Sövestad på hemmaplan på lördagen den 5:e juni klockan 14:00.